Een blik achter de (computer)schermen van... Véronique

Véronique Majo Fonkou - Application Owner

Wat houdt je functie in?

Ik ben Veronique en ik werk als Application Owner op de dienst Informatica van het RSVZ. Mijn job heeft drie aspecten: derdelijnsupport, projectbeheer en uitvoering van de installaties. Of om het met mijn eigen woorden te verduidelijken:

  • Ik begeleid dagelijks medewerkers bij het gebruik van de informaticatoepassingen, dus ik ben beheerder. Ik treed onder andere in actie na de collega's van de helpdesk om problemen op te lossen die gebruikers kunnen ondervinden in de toepassingen. Ik inventariseer en probeer te anticiperen op bugs om de gebruikerservaring te verbeteren. Indien nodig, train ik medewerkers in het gebruik van de verschillende applicaties of van de specifieke functionaliteiten in de applicaties. Ik coördineer ook de toegangen tot de applicaties.
  • Ik doe aan projectbeheer: Ik luister dagelijks naar de business om de problemen die zij ondervinden of de verbeteringen die zij wensen, te verzamelen. Samen met mijn collega's en externe partners zorg ik voor de opvolging om ervoor te zorgen dat een doeltreffende en duurzame oplossing wordt gevonden. Ik zorg ook voor een goed beheer van het budget dat aan de verschillende projecten wordt toegewezen.
  • Ik ben verantwoordelijk voor de releases en de inproductiestelling van nieuwe functionaliteiten. Wanneer nieuwe functionaliteiten worden ontwikkeld, voer ik de technische installaties uit en zorg ik ervoor dat de software waarop de toepassingen draaien wordt geactualiseerd. Ik volg de business-tests op en stuur bij waar nodig.

Wat geeft je de meeste energie in je werk?

Wat mij de meeste energie geeft in mijn werk is enerzijds het bereiken van de gestelde doelen, en anderzijds de voldoening om problemen op te lossen en verbeteringen aan te brengen in het dagelijkse leven van de gebruikers van de toepassingen waarvoor ik verantwoordelijk ben.

Wat is volgens jou het grootste pluspunt van werken bij het RSVZ?

Het grootste voordeel voor mij van werken bij het RSVZ is het betere evenwicht tussen ons beroeps- en gezinsleven. En vooral de rijkdom van de projecten waar we aan werken.

Naar welk nieuw project of welke nieuwe uitdaging kijk je uit?

Mijn volgende uitdaging zal zijn om me de Cloud-technologie eigen te maken.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

In mijn functie brengt elke dag weer wat anders. Daarom beginnen wij altijd met een teamvergadering waar we onze zorgen of bottlenecks kunnen meedelen, maar ook onze collega's kunnen informeren over wat we die dag gaan doen, rekening houdend met het feit dat de prioriteit van een probleem, project of een kwestie waarmee wij bezig zijn, altijd opnieuw wordt bepaald volgens de vragen die binnenkomen. Problemen die in productie worden gemeld, hebben topprioriteit en krijgen dus altijd voorrang op projecten en andere vragen.

De indeling van mijn dagen hangt af van de prioriteiten van het moment. Ik weet dus altijd hoe mijn dagen beginnen, maar niet altijd hoe ze eindigen. :-)

Wat het belangrijkste is en wat de functie van Application Owners bij het RSVZ naar mijn mening zo verrijkend maakt, is dat je je nooit verveelt. Er is een grote verscheidenheid aan taken, toepassingen en projecten waar we aan kunnen werken. Wij zijn ook het kruispunt tussen de verschillende diensten en functies. Vanuit menselijk oogpunt is dit een enorme rijkdom. We zijn niet alleen IT-geeks, we werken en leven ook samen met verschillende mensen, en een goede communicatie maakt integraal deel uit van onze functie.

 

Kom jij ons team versterken?

Ontdek al onze vacatures.

Extra informatie